pompa powietrza wtórnego kupię

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kapelmajster
    Classic
    • 2013
    • 21

Umówiłem się z mechanikiem na zrobienie: uszczelki pod pokrywą zaworów, lewą tuleje wahacza, lewą gałkę kierowniczą, filtry i być może uszczelkę pod miską, wymianę oleju (ogólnie pełny serwis) jeżeli jeszcze coś wyskoczy to ma przedzwonić. Ja jestem umówiony na 2 listopada. Pytałem się o do BMM z DPFem wchodzi 4.3L. Co sądzicie o http://sklep.lucart.pl/motul-8100-x-...5l-p-160.html? Oczywiście szukałbym gdzieś indziej taniej tego oleju :P

PS. Znacie kogoś na forum kto by te części mógł taniej mieć? Najlepiej ORI w ostateczności bdb zamiennik, nie chińczyk!

^^ Ciekawe ile mnie za to wszystko skasuje. Mówił, że warto jeszcze zrobić konserwację ale on tego nie robi.
  • JacekT
    Drive
    • 2011
    • 68

witam siada mi pompka powietrza wtórnego tzw odkurzacz. w związku z tym poszukuje sprawnej używki gdyż ceny nowej są porażające. Mój szkodnik to octavia 1.8T AUM 2002 rok. wie ktoś gdzie w Łodzi lub najbliższej okolicy można takową część kupić?

Komentarz

• taperson
      Drive
      • 2015
      • 96
      • Octavia I combi (1U5)
      • AUM 1.8 20VT 150 KM

tez mam takie cos, nie wiem jak to powinno dzialac w sensie czy prawidlowo jest ze to slychac po odpaleniu zimnego i po jakiejs tam chwili cichnie,
      po czym poznales ze to masz zepsute?

Komentarz

• slagier
        Rider
        • 2014
        • 381
        • Octavia I combi (1U5)
        • AUM 1.8 20VT 150 KM

Koledzy w silnikach 1.8 T, ta pompa wogle nie ma racji bytu.. To chodzi tylko i wylacznie o ekologie, po to jest ta pompa, najlepiej pozbyc sie tego i po problemie

[ Dodano: Pią 19 Cze, 15 04:22 ]
        Dopowiem, ze tam od tej pompy ida plastikowe przewody i one czesto ulegaja uszkodzeniu, stad przy odpaleniu auta moze lapac lewe powietrze i stad moze kwestia ze zepsuta jest.

Komentarz

• taperson
          Drive
          • 2015
          • 96
          • Octavia I combi (1U5)
          • AUM 1.8 20VT 150 KM

o! jak mozesz to rozwin po co to wogule jest jak dziala itp. bo moze lepiej to zdemontować. czy to ma jakikolwiek wplyw na spalanie?
          czy ktos sie juz tego pozbył?

Komentarz

• slagier
            Rider
            • 2014
            • 381
            • Octavia I combi (1U5)
            • AUM 1.8 20VT 150 KM

Powiem Ci tak, polecam lekture w postaci wpisania w Google "Pompa recyrkulacji spalin", bo kazdy to tlumaczy po swojemu :P najprosciej w skrocie to mozna to uznac jako zadanie ktore ma na celu, przedostanie sie spalin z kolektora wydechowego na uklad ssacy tak ja to rozumiem

Komentarz

• taperson
              Drive
              • 2015
              • 96
              • Octavia I combi (1U5)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM

to mowisz o egr? ale to jest elektryczne i ponoc ma cos dmuchać ciepłym na katalizator zeby sie cos tam z nim nie dizalo

Komentarz

• slagier
                Rider
                • 2014
                • 381
                • Octavia I combi (1U5)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Ta cala pompa jest elektryczna tylko i wylacznie, nic wiecej poza tym

Komentarz

• taperson
                  Drive
                  • 2015
                  • 96
                  • Octavia I combi (1U5)
                  • AUM 1.8 20VT 150 KM

no ok jest
                  ale recyrkulacja spalin to czesciowy dodmuch "spalin do dolotu by powtórnie sie wypalily czyli wiecej toksycznych zwiazków uleglo rozkladowi i to albo steruje pod/nadcisnienie tudizesz elektryczny zawór EGR
                  a tu mowa o czyms co ma niby dogrzewać katalizator wiec to chyba nie to samo ?

Komentarz

• slagier
                    Rider
                    • 2014
                    • 381
                    • Octavia I combi (1U5)
                    • AUM 1.8 20VT 150 KM

Tu masz fachowo to opisane :

Komentarz

Pracuję...